Membrii unei retele formate din 21 de persoane, majoritatea originari din Romania, au fost adusi marti in fata unei instante americane pentru ca au fraudat clientii e-Bay cu 5 milioane de dolari.
Inventiva retea de fraude online ii suna pe oamenii care pierdusera licitatii pe site-ul american de achizitionare de produse eBay, spunandu-le ca mai au o sansa pentru a achizitiona obiectul respectiv. Clientii creduli primeau instructiunea de a emite ordine de plata in anumite puncte strategice din Chicago, de exemplu ghiseele Western Union, unde hotii le incasau, relateaza Associated Press. Desigur, pagubitii nu mai vedeau niciodata nici banii, dar nici produsele pe care le comandau. Iar unii au fost pacaliti in timp ce licitau pentru masini sau tractoare. "Este un exemplu de folosire a tehnologiei noi pentru a comite fraude clasice", a declarat despre acest caz procurorul american Patrick J. Fitzgerald.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.