In primele si singurele zece minute din aceasta luna in care a trecut pe la CSM, Monica Macovei s-a certat cu magistratii din cauza delegarilor pentru functiile de conducere in instante.

Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a criticat iarasi, ieri, modul "ilegal" in care CSM prelungeste delegarea pentru functiile de conducere in instante. "CSM in acest moment eludeaza legea. Daca nu se inscriu judecatorii la concurs trebuie sa mergeti acolo sa vedeti de ce nu o fac. E o stare de autism. Nu semnez ordinele de plata. (…) Poate este un aranjament si poate se intimpla ceva. Vreti sa ma duc eu sa vad ce se intimpla?", a spus revoltata Monica Macovei. Presedintele CSM, Iulian Gilca, a apucat doar sa argumenteze: "Nu am avut ce face".

"V-am spus sa-i intrebati de ce nu se inscriu la concurs", a replicat ministrul Justitiei, in timp ce parasea sala de sedinta. Imediat dupa ce Monica Macovei a plecat, membrii CSM au prins curaj: "Poate se mai intoarce si putem discuta si despre detasarile pentru care doamna ministru a semnat", a spus ironic fostul presedinte al CSM Dan Lupascu. "Poate revine, asa si-ar putea justifica indemnizatia pentru luna decembrie", a spus un alt membru, inainte sa inceapa audierea judecatorilor care doreau prelungirea delegarii. Unul dintre cei intervievati a fost Ioan Boitos, delegat in functia de conducere la Judecatoria Tirnaveni.

"Fara mine se inchide instanta"

Judecatorul Ioan Boitos este delegat de doi ani la instanta din Tirnaveni. Face naveta in fiecare zi de la Sebes, cu masina de serviciu. "Am avut si cite 240 de dosare pe zi. E un volum foarte mare de munca si nimeni nu vrea sa isi asume raspunderea. Programul nu este convenabil si probele de concurs sint dificile", ne-a declarat Ioan Boitos.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.