Astazi se va judeca un nou termen in procesul privind exhumarea Elenei si a lui Nicolae Ceausescu. "Miercuri (n.red., astazi) vrem sa intram direct in discutie. Vom aduce, pentru ca asa ne-a cerut instanta, certificatul de deces al Zoiei Ceausescu si cel de mostenitor. Vom discuta pe marginea celor doua certificate, cu precizarea ca va deveni parte in proces si sotul Zoiei Ceausescu", ne-a declarat avocatul Haralambie Voicilas. In privinta lui Valentin Ceausescu, potrivit avocatului, acesta a fost de acord inca de cand traia sora sa sa intre in proces.

"Mai precis, astazi se va pune problema admiterii in proces a sotului defunctei si a lui Valentin Ceausescu in virtutea calitatii succesorale, Valentin avand acelasi interes pe care il avea si sora sa".
Daca magistratii judecatoriei sectorului 5 vor admite acest lucru, urmatorul pas va fi ca Valentin Ceausescu va cere continuarea administrarii probelor, ultima bariera si cea mai grea fiind admiterea expertizei medico-legale.

"Daca aceasta expertiza va fi admisa se va ajunge la deshumare. In cazul in care, in momentul executiei si apoi al inmormantarii nu au fost prelevate probe de ADN, partii din organism, si nu au fost, singura solutiei este experiza medico-legala", ne-a mai declarat avocatul Voicilas. Bineinteles ca aceasta actiune presupune o procedura speciala care trebuie sa primeasca avizul Parchetului General, al Institutului de Medicina Legala, etc, aceasta expertiza fiind cea mai relevanta proba.

Valentin Ceausescu: "Porneste tu actiunea asta"
"Pornesti tu actiunea aceasta, a spus Valentin, pentru ca si pe el il doare de ceea ce se intampla. Corect ar fi ca instanta sa admita cererile celor doi mostenitori de a fi introdusi in proces", ne-a mai declarat avocatul de acum al lui Valentin Ceausescu.

Judecatoria sectorului 5 a amanat termenul de judecare pentru data de azi, timp in care Valentin Ceausescu trebuia sa faca dovada ca este succesorul surorii sale, decedata pe 21 noiembrie.
Avocatul Haralambie Voicilas a declarat ca Valentin Ceausescu va continua procesul, atat impotriva MApN, cat si impotriva Administratiei Cimitirelor, pentru a se asigura ca in Cimitirul Ghencea din Bucuresti sunt ingropati parintii sai.

Ceausescu a facut "reclama" la telefonie mobila

Pe de alta parte, singurul fiu ramas in viata al sotilor Ceausescu tine cu orice pret sa protejeze imaginea parintilor sai. In urma unui clip publicitar difuzat in vara, clip facut pentru o companie de telefonie mobila, si in care se folosea imaginea lui Nicolae Ceausescu, Valentin a cerut in instanta suspendarea difuzarea cli-pului publicitar pentru ca a fost afectata imaginea tatalui sau. Valentin Ceausescu a formulat recurs la hotararea Judecatoriei Buftea, din data de 3 august 2006, prin care judecatorii i-au respins cererea de ordonanta prezidentiala formulata, considerand ca "nu exista o prezentare detaliata a faptelor sau actelor savarsite de SC Telemobil SA, iar clipul publicitar nu este notoriu, instanta neavand cunostinta de el".

"Modul in care era facut a lasat sa se inteleaga ca s-ar aduce o atingere imaginii lui Nicolae Ceausescu. Fiecare din noi avem dreptul la imagine, iar cei care au comandat clipul trebuia, in primul rand, sa ceara acordul mostenitorilor si n-au facut-o. Nu s-a pus pana acum problema solicitarii unor daune din partea lui Valentin Ceausescu", a mai adaugat avocatul sau.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.