Fostul ministru al justitiei din guvernarea PSD, Rodica Stanoiu, este hotarata sa se lupte mai departe cu CNSAS, de la care a primit verdict de colaborare cu securitatea. Rodica Stanoiu a anuntat ca va contesta decizia Colegiului, pe care a caracterizat-o ca fiind "vadit nelegala, profund imorala si se constituie intr-o flagranta incalcare a celor mai elementare drepturi cetatenesti (...), continuand cu un dezinteres total si constant pentru aflarea adevarului si sfarsind cu ignorarea chiar a elementelor probatorii pe care Colegiul le-a avut la dispozitie".

Nemultumita de modul in care au decurs audierile cu membrii Colegiului si verificarea probelor din dosarul sau de la securitate, pe baza carora s-a dat decizia de colaborare, Stanoiu a continuat sa atace CNSAS, si pe reprezentantii acestei institutii. Intr-un comunicat de presa, fostul ministru al justitiei s-a plans ca unele probe, printre care dosarul sau de urmarit politic au fost ignorate inca de la inceput de membrul Colegiului, Constantin Ticu Dumitrescu. Stanoiu a mers mai departe si si-a exprimat indoiala vizavi de "indreptatirea morala" a unor membri ai Colegiului de a da verdicte privind colaborarea cu securitatea, dupa ce au dovedit ca sunt subiectivi. Senatorul PSD s-a plans ca reprezentantii CNSAS si-au manifestat public resentimentele fata de ea au amenintat-o si au ironizat-o, incercand sa demonteze incercarile ei de a se apara.

In plus, Stanoiu a sustinut ca verdictul in cazul ei a fost dat cu mult inainte de prima audiere. "Inteleg sa uzez de dreptul legal de a contesta aceasta decizie si nutresc convingerea ca dincolo de jocuri politice, negocieri si resentimente de ordin personal, adevarul va iesi la iveala", a concluzionat Stanoiu.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.