Sentinta de condamnare la moarte a lui Mohammad Munaf, data de justitia irakiana, a intrat, ieri, in posesia instantei romane care il judeca pentru terorism. Tribunalul Penal Central Irakian l-a condamnat la moarte prin spanzurare pe Munaf, pe 12 octombrie, in baza declaratiilor inculpatilor, a marturiilor reprezentantului Ambasadei Romane, a unui agent secret si a altor martori, precum si a rechizitoriului intocmit de Directia de Crime Mari.

Rapirea, planificata de Hayssam

In hotararea trimisa autoritatilor romane nu sunt mentionate alte probe in afara declaratiilor, filmul rapirii fiind refacut fara date stricte. Mai mult, fapta a fost localizata de anchetatori vag, in "zona celor patru strazi in cartierul Al Yarmouk", fara sa fie mentionate ora sau macar momentul zilei.

In sentinta, se precizeaza ca rapirea a fost planificata, in Romania, de catre Omar Hayssam si urma sa fie executata in Irak. Acesta din urma l-a trimis pe fratele sau, Mahmud Omar in Irak, pentru a fi intermediar cu rapitorii si pentru sprijinul material.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.