Guvernul ceh a decis sa deschida fara restrictii piata muncii pentru cetatenii romani si bulgari dupa aderarea tarilor lor la Uniunea Europeana, la 1 ianuarie 2007, a anuntat vineri la Praga premierul Mirek Topolanek.

"Pentru ca nu vrem sa fim victimele unei limitari a liberei circulatii, nu putem sa ii victimizam noi insine pe bulgari si romani", a afirmat el, la sfarsitul unei sedinte a guvernului care s-a incheiat in noaptea de joi spre vineri.

Topolanek a mai declarat, bazandu-se pe analize, ca aceasta deschidere a pietei muncii nu va provoca nicio problema notabila economiei tarii.

Praga va pregati totusi masuri pentru protectia pietei muncii, care ar putea fi adoptate in caz de necesitate, a adaugat premierul.

Potrivit cifrelor publicate luna trecuta de Ministerul Muncii si Afacerilor Sociale, Cehia, care are o populatie de 10,2 milioane de locuitori, numara in prezent 440.000 de someri si 100.000 de locuri de munca disponibile.

Cehia a aderat la Uniunea Europeana la 1 mai 2004.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.