Ministrul francez al afacerilor europene, Catherine Colonna, a declarat, ieri, la Bucuresti, ca Franta nu are intentia de a cere activarea clauzelor de salvgardare sectoriale impotriva Romaniei, de la 1 ianuarie 2007.

"Tara mea nu are intentia de a cere aplicarea clauzelor de salvgardare", a precizat ea. Colonna a adaugat ca abordarea Frantei nu este de a impune clauze de salvgardare care nu se justifica pentru moment. Catherine Colonna a precizat ca o analiza a actiunilor Romaniei va fi facuta la sfarsitul lunii martie, apoi la Consiliul European din iunie. "in ce ne priveste, avem toata increderea in hotararea Romaniei de a face pasii pe care trebuie sa-i mai faca si in capacitatea sa de a face acest lucru", a apreciat ea.

De asemenea, Colonna care s-a intalnit joi, la Bucuresti, cu omologul sau Anca Boagiu, cu presedintele Traian Basescu si cu premierul Tariceanu a amintit ca Franta a decis sa deschida progresiv piata muncii pentru cetatenii romani si bulgari de la 1 ianuarie 2007. Colonna a mentionat ca au fost identificate 62 de profesii din sapte domenii de activitate pentru care nu sunt impuse restrictii. Aceste categorii sunt exact aceleasi ca in cazul celor zece state care au aderat la UE in 2004. Este vorba despre constructii si lucrari publice, restaurante, hoteluri si alimentatie, agricultura, mecanica si prelucrare de metale, procesare, comert si salubrizare.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.