Presedintele Traian Basescu a avut o scurta intalnire miercuri la Riga, cu premierul britanic Tony Blair caruia i-a transmis "nemultumirea" Romaniei fata de tratamentul diferentiat aplicat in accesul pe piata muncii fata de celelalte zece state din valul cinci de extindere al UE. Basescu a sustinut o conferinta de presa la finalul intalnirii la nivel inalt a sefilor de stat si de guvern din tarile NATO, presedintele precizand ca a avut o intalnire cu Blair, la inceputul lucrarilor. "Am dorit sa o fac si am facut-o (...) sa transmit nemultumirea noastra pentru ca Romania nu are acelasi tratament din punct de vedere al fortei de munca cu primele zece state din valul cinci de extindere", a spus Basescu despre discutia cu Blair.

Presedintele a declarat ca si-a exprimat in fata lui Blair nedumerirea fata de tratamentul aplicat Romaniei de Marea Britanie. "Am dorit sa-mi exprim nedumerirea, adica nu inteleg de ce exista acest tratament", a spus Basescu. Conform acestuia, se pare ca situatia politica interna din Marea Britanie este principalul motor al pozitiei acestei tari in problema accesului fortei de munca romanesti pe piata interna. "Aceasta este explicatia, mai ales ca in Marea Britanie avem 50.000 de romani, din care 5.000 de medici si peste 5.000 de ingineri in special in domeniul IT", a spus Basescu.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.