Procurorii DIICOT l-au retinut pe Stamen Stantchev din cauza convorbirilor telefonice interceptate dupa declansarea urmaririi penale impotriva acestuia, convorbiri care au adus probe noi privind existenta retelei de spionaj si au dezvaluit "jocul combinat" al bulgarului, informeaza NewsIn

Procurorul DIICOT Doru Ioan Cristescu si Ciprian Nastasiu si-au motivat inlocuirea masurii neprivative de libertate cu cea de retinere pentru 24 de ore, in cazul lui Stamen Stantchev, datorita probelor aparute ulterior instituirii inetrdictiei de parasire a tarii.

Astfel, spun procurorii, "analizand ,,jocul combinat,, al inculpatului Stamen Stantchev exprimat cu evidenta de convorbirile telefonice declasificate dupa luarea masurii preventive a obligarii de a nu parasi localitatea s-au clarificat mai multe aspecte ce marcheaza existenta unei retele din care facea parte inculpatul", s-a constatat ca s-au schimbat temeiurile care au determinat luarea masurii preventive.

Un alt motiv al schimbarii masurii l-a constituit si evaluarea docuemntelor ridicate in timpul perchezitiilor efectuate in apartamentele lui Stamen Stantchev si Mustafa Oral. A treia noutate care a intervenit in acest interval de timp, a fost contestarea in instanta a interdictiei de parasire a Bucurestiului.

Analizand aceste trei elemente noi, procurorii au ajuns la concluzia ca exista motive verosimile de a banui ca inculpatul a savarsit infractiunile de care este acuzat, iar "prin gestul si atitudinea sa, inculpatul a urmarit ingreunarea procesului penal", mai ales prin faptul ca a atacat masura interdictiei de parasire a Capitalei.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.