Intr-un interviu acordat Jurnalului National, ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy, spune ca nu are nici o implicare nelegala in cazul de spionaj, indiferent ce ar fi spus consilierul sau. El crede ca ar fi trebuit sa fie informat de servicii.

Jurnalul National: Domnule ministru, in ultima perioada, numele dvs. a fost vehiculat ca avand legatura cu scandalul privind cazul de spionaj al carui cap de afis ar fi dl Stantchev, reprezentantul Credit Suisse First Boston. Ati avut vreun alt tip de relatie decat cea profesionala, prevazuta de lege?

Zsolt Nagy: Despre demersul DIICOT de punere sub cercetare penala a catorva persoane, printre care un consultant al Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, am aflat miercuri, cand s-a dat un comunicat de presa de catre Parchet. Imediat am luat o masura, respectiv demararea unei cercetari disciplinare interne si, ca urmare, suspendarea din raporturile de activitate a respectivului consilier. M-am adresat in scris Parchetului socilitand informatii pe cai oficiale asupra demersului, cum decurge aceasta ancheta, sa ne informeze daca se impun sau nu si alte masuri. In ceea ce priveste afirmatia ca este un caz de spionaj este de domeniul justitiei sa probeze acest lucru, adica sa aprobe sau nu aceasta ipoteza. V-ati referit la un domn de cetatenie bulgara, pe care da, il cunosc.

V-ati intalnit de multe ori? Si unde?

L-am intalnit de mai multe ori, fiind prezenti la minister zeci de astfel de reprezentanti ai companiilor de consultanta internationala, in perioada premergatoare depunerii ofertelor in care si-au prezentat punctele tari si intentiile de a participa in aceste procese de selectie de consultanta. Numele meu apare absolut colateral in acest rechizitoriu, ca si cum acest consilier al meu ar fi incercat sa ma influenteze intr-o decizie sau alta.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.