Soferul Comisiei de Aparare din Camera Deputatilor este acuzat ca ar fi primit mita de la doi militari romani, pentru a le inlesni trimiterea in misiuni in Orientul Mijlociu

Pentru prima oara de cind armata romana participa la misiuni internationale, doi militari angajati pe baza de contract s-au autodenuntat la Parchet ca au dat mita pentru a pleca in misiune in Irak sau Afganistan, dar nu au reusit sa obtina contractul. Cei doi se numesc Marius Burcea si Catalin Orozanu, iar mita ar fi fost inminata catre soferul unui demnitar si, mai departe, catre diversi oficiali militari si civili. Cel putin asa au reclamat Burcea si Orozanu procurorilor. Aflata la summitul NATO de la Riga, conducerea MApN, prin purtatorul de cuvint, lt.-col. Gelaledin Nezir, ne-a declarat ca "nici un sofer al vreunui demnitar din MApN nu e implicat in acest caz" si ca, pina in prezent, "pe adresa MApN nu a sosit nici o sesizare de acest gen".

Soferul era civil

Am aflat insa ca intermediarul indicat de militari este de fapt un civil, mai exact soferul Comisiei de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala din Camera Deputatilor. Daniel Teodorescu este angajatul Parlamentului Romaniei si conduce masina pe care o folosesc atit seful Comisiei de Aparare, deputatul PD Mihai Stanisoara, cit si ceilalti membri ai comisiei.

Contactat telefonic, Mihai Stanisoara ne-a declarat ca nu a fost informat de procurori despre acest caz, ca nu are cunostinta despre vreo filiera a spagilor pentru misiuni externe din armata, in conditiile in care atributiile Comisiei de Aparare sint foarte clar stabilite. "Nu cunosc acest subiect, nu am nici o legatura cu problema respectiva, iar alte comentarii nu pot face. Este un organism abilitat care trebuie sa cerceteze si sa clarifice situatia. Soferul l-am gasit la Comisie, iar masina este la dispozitia presedintelui si a membrilor Comisiei de mai multi ani", ne-a explicat Mihai Stanisoara.

Cit priveste asa-zisul intermediar al spagii, soferul Daniel Teodorescu, acesta ne-a confirmat ca-i cunoaste pe cei doi militari. Despre presupusa mita, Teodorescu vine insa cu o alta interpretare: "E o chestiune personala. A fost un imprumut caruia i s-a dat o alta conotatie. Pina nu se ajunge la o finalitate, nu va pot da alte detalii". Soferul Comisiei de Aparare a refuzat sa ne faca cunoscuta suma, sa ne spuna de cind ii cunoaste pe cei doi sau sa ofere alte detalii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.