Procurorii DIICOT au pus in miscare ieri seara actiunea penala impotriva a patru dintre cele opt persoane acuzate in dosarul privatizarilor unor obiective strategice, ceea ce inseamna ca Stamen Stantchev, Dorinel Mucea, Radu Donciu si Vadim Benyatov au statut de inculpat

Dorinel Mucea a iesit din Parchetul General, marti seara, in jurul orei 23.00, incadrat de trei mascati si cu o geanta in care avea probabil lucrurile pregatite pentru o eventuala detentie, dupa ce procurorii DIICOT au semnat ordonanta de retinere pentru 24 de ore.

Radu Mihai Donciu, fost consilier pe probleme de privatizare al ministrului comunicatiilor si tehnologiei informatiei, a primit si el ordonanta de retinere pe 24 de ore, fiind acuzat de tradare, respectiv ca i-ar fi livrat lui Stamen Stanchev informatii scerete despre privatizarea unor societati. Ei vor fi prezentati miercuri la Curtea de Apel Bucuresti, cu solicitare de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Cei patru (foto NewsIn) - Dorinel Mucea, Stamen Stantchev (creierul retelei, cum il considera procurorii), Radu Donciu si Vadim Benyatov Don, au statut de inculpati, deoarece procurorii DIICOT au pus in miscare actiunea penala impotriva lor, informeaza NewsIn. Din lotul tradarii lipsesc patru persoane - Mustafa Oral, Robert Marius Neagoe, Mircea Calin Flore si Michal Susak.

Mustafa Oral nu a revenit aseara la Parchetul General, deoarece procurorul Ciprian Nastasiu l-a sunat pe aparatorul cetateanului turc, Ion Cazacu, si l-a anuntat ca audierea clientului sau va fi reprogramata la o data pe care i-o va comunica ulterior. Avocatul Cazacu a declarat pentru agentia NewsIn ca Nastasiu i-a explicat ca este foarte ocupat cu celelalte audieri si nu mai are timp de Mustafa.

Un al saselea invinuit, Robert Marius Neagoe, nu este prezent, dar avocatul sau, Marian Nazat, a trecut si el pe la Parchetul General. Ceilalti doi acuzati din dosarul de spionaj economic, Michael Susak si Mircea Calin Flore, sunt plecati din tara.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.