Ovidiu Ispir, papagalul nevorbitor de limbi straine trimis ca reprezentant mut al Romåniei la Curtea Europeana de Conturi, nu-i deloc un neica nimeni. Pai, il stie Parlamentul Romåniei, il cunoaste si Senatul Academiei de Studii Economice… Si nu fiindca Parlamentul Romåniei sau Senatul Academiei ar fi vecini de bloc cu domnul respectiv. Ci din alt motiv. E din cauza ca domnul Ispir este inscris la doctorat, la ASE. Si doctoratul lui Ispir are mare legatura cu Parlamentul. Sa vedeti de ce. Vreo patru ani, Ispir nu a facut nimic ca doctorand, asa ca trebuia exmatriculat de Senatul Academiei de Studii Economice.

Ca sa scape de pedeapsa, Ispir i-a scris o cerere rectorului, in care a zis ca nu a putut sa-si termine lucrarea de doctorat fiindca a lucrat la noua Lege a Curtii de Conturi. |n mod normal, nu conteaza ce faci tu in afara lucrarii, ca ai avut de crescut copii mici, ca ai avut de cules via, ca ai facut curat prin casa/case. Dar de data asta s-a facut abstractie de la regula, pentru ca Ispir a venit la scoala cu parintii, pardon, cu Parlamentul, care i-a rugat frumos pe profi sa-l treaca doctoratul.

La cerere a atasat o hirtie cu antetul Parlamentului, care atesta ca Ispir a lucrat din greu la legea aia. Fituica vine din partea cabinetului deputatului Dan Rusanu, prietenul si protectorul lui Ispir, si e semnata de mai multi deputati. A tinut figura acum. Dar nu poate sa bage aceeasi motivatie si la urmatoarea abatere. Data viitoare sa vina si el cu o scutire medicala mai tare. Sa scrie pe ea ca a fost racit timp de patru ani in folosul tarii si sa fie eliberata de Guvernul Romåniei, chiar de la Ministerul Sanatatii.