Doi dintre invinuitii din dosarul de spionaj, romanul Mircea Flore (foto) si cehul Michal Susak, sint in strainatate, de negasit

Mircea Calin Flore, 30 de ani, reprezentantul permanent in Romania al Credit Suisse First Boston (CSFB) Europe Ltd. Londra, invinuit pentru spionaj, este suspectat ca ar fi beneficiat de informatii confidentiale de la Mihai Radu Donciu, consilierul suspendat al ministrului Telecomunicatiilor, Zsolt Nagy.

Potrivit procurorilor, Donciu ar fi furnizat lui Flore informatii confidentiale despre oferta concurentilor in timpul licitatiei pentru alegerea consultantului care sa se ocupe de listarea pe bursa a 46 la suta din actiunile Romtelecom, la care participa si CSFB. Pina la urma, din 9 concurenti, licitatia a fost cistigata chiar de CSFB.

Flore ar locui in Anglia, conform rezolutiei procurorilor. Vecinii parintilor sai spun ca nu l-au mai vazut din luna iunie a acestui an si ca Mircea Flore locuieste in Austria. Ieri, parintii lui Flore nu erau acasa. "Sint plecati la fiica lor, in Venetia, care a nascut", au spus apropiatii familiei. La rindul sau, cehul Michal Susak, fost vicepresedinte pentru piete emergente al CSFB Londra, este banuit de influenta in acelasi dosar Romtelecom.

Trei audieri la Parchet

Procurorii DIICOT au audiat ieri alte trei persoane implicate in dosar. Adica pe capul retelei, bulgarul Stamen Stancev, pe Mustafa Oral, omul de legatura dintre functionarii romani si spionii straini, si Vadim Benyatov, personaj cu rol in transmiterea de date de la romani catre straini in adjudecarea SC Electrica Muntenia Sud. La ora inchiderii editiei, bulgarul se afla inca la audieri.

Ai nostri

In afacerea de spionaj si tradare din Ministerele Economiei si Comunicatiilor s-a inceput urmarirea penala impotriva a opt persoane. Trei oficiali romani sint acuzati de tradare prin transmitere de informatii secrete: Dorinel Mucea, fostul adjunct al sefului Oficiului de Privatizare, Mihai Donciu, fost consilier al ministrului Comunicatiilor, si Robert Neagoe, fost director al Directiei juridice din MEC.

Si ai lor

Pentru spionaj sint acuzati patru straini si un roman: Stamen Stancev, cetatean bulgar, consultant al CSFB Londra si Credit Anstalt Investement Bank GmbH Austria, Susak Michal, cetatean ceh, fost vicepresedinte pentru piete emergente al CSFB Londra si in prezent director executiv al fondului de investitii PPF Investments, Vadim Benyatov Don, cetatean american de origine rusa, responsabil, in cadrul CSFB Londra, pentru problemele privind pietele de energie emergenta, Mustafa Oral, cetatean turc, considerat ca fiind unul dintre canalele de legatura, si Mircea Flore, cetatean roman, reprezentant permanent in Romania al CSFB.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.