Ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur, si-a facut bilantul dupa doi ani de activitate. Principalele realizari se datoreaza insa angajamentelor care au fost asumate in procesul de integrare si eforturilor de indepartare a steguletelor. Daca Flutur se lauda cu ce a facut, fostii ministri ai agriculturii, Ilie Sarbu si Valeriu Tabara, acum membri in Parlamentul Romaniei, ii dau note mari la politic si mici la agricultura.

Flutur si-a trecut in "palmares" finalizarea reformei proprietatii funciare, desi mai putin de jumatate din suprafata revendicata a fost pusa in posesie, subventionarea a 30.000 de ferme familiale, programul Fermierul, care a adus credite ieftine pentru 1.000 de firme, egalizarea subventiilor alocate sectorului vegetal si zootehnic, dupa o perioada in care subventiile mergeau preponderent in sectorul vegetal.

Tot la plusuri este contorizata si absorbtia fondurilor SAPARD, desi pe ultima suta de metri, si crearea celor doua agentii de plati. Flutur se lauda ca a creat Agentia de Plati si Interventie in Agricultura in numai un an, desi uita ca e in fruntea ministerului de doi. Promite acreditarea APIA in decembrie, desi uita sa spuna ca cei 5.000 de angajati lucreaza cu creionul si rigla, in sedii in care nu s-a uscat inca vopseaua de pe pereti. Iar sistemul integrat de administrare a terenurilor, IACS-ul, pe baza carora fermierii isi vor lua banii de la Uniunea Europeana, cu doua luni inainte de integrare, nu are gata inca nici hartile digitale, daramite verificarea in teren.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.