Anchetatorii au gasit in apartamentul din Bucuresti al bulgarului Stamen Stantchev, urmarit penal pentru spionaj economic, documente importante de infrastructura, cum ar fi planul topografic al unui aeroport, dar si inscrisuri referitoare la corespondenta Ambasadei SUA la Bucuresti cu Ministerul Economiei si Comertului.

Stamen Stantchev, consultant al Credit Suisse First Boston Europe Ltd. Londra (CSFB) si Credit Anstalt Investment Bank (CA-IB) Corporate Finance Beratungs GmbH Austria, folosea in perioada de sedere in Romania un apartament situat in centrul Capitalei, chiar pe Bulevardul Gheorghe Magheru. Potrivit surselor noastre, in aceasta locatie s-ar fi realizat mai multe intalniri conspirative cu legaturile sale, intrevederi in cursul carora Stamen Stantchev ar fi cerut si/sau primit date, informatii si documente nedestinate publicitatii, printre care s-ar fi aflat si informatii clasificate.

MANDAT SPECIAL

Cel putin acestea au fost informatiile pe care le-au detinut autoritatile competente in vara acestui an, atunci cand au cerut Inaltei Curti de Casatie si Justitie un mandat special pentru accesul in apartamentul din centrul Bucurestiului. Conform surselor noastre, s-a cerut aprobarea pentru cautarea unor informatii si documente pentru a caror obtinere este necesar accesul intr-un loc, la un obiect sau deschiderea unui obiect. S-a cerut, de asemenea, aprobarea pentru ridicarea si repunerea la loc a unui obiect sau document, examinarea lui, extragerea informatiilor pe care acesta le contine, dar si inregistrarea, copierea sau obtinerea de extrase prin orice procedee.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.