Ceea ce noi atrageam atentia in articolele anterioare aparute in Cronica Romana, articole legate de confictul deschis intre Consiliul Superior al Magistraturii si ministrul Justitiei Monica Macovei in care DNA-ul picase la mijloc pentru ca intr-un final sa treaca de "partea intunecata", s-au adeverit. La vremea respectiva nimeni din cei in cauza nu confirma un conflict in privinta DNA-ului.

Scandal de proportii in plenul Consilului Superior al Magistraturii, intre membrii CSM, ministrul Justitiei, Procurorul General si seful DNA. Marul discordiei, nota CSM, prin care se cere modificarea Regulamentului de Ordine Interioara al DNA si se atragea atentia ca regulamentul DNA n-a mai trecut pe la Consiliu pentru avizele necesare, a fost publicat direct in Monitorul Oficial. Monica Macovei s-a enervat si le-a reprosat membrilor CSM ca timp de patru luni n-au trimis nici o observatie pe marginea regulamentului, asa ca nu i-a mai asteptat si a publicat regulamentul in Monitorul Oficial.

Seful DNA, Daniel Morar, a fost nemultumit de un interviu al lui Dan Lupascu, membru CSM si presedinte al Curtii de Apel Bucuresti, in care se dau explicatii despre neconstitutionalitatea regulamentului. "Nu este vorba despre un interviu, ci despre un comunicat al unei agentii de stiri. Eu am facut o nota, in urma cu doua saptamanii, in care am aratat ca regulamentul a fost publicat in Monitorul Oficial fara a avea avizul CSM, nota in care constatam ca aspecte din regulament incalca legislatia in vigoare si Constitutia Romaniei", a declarat pentru ziarul nostru Dan Lupascu.

Dupa parerea domniei sale: "Este din ce in ce mai ingrijorator. Ministrul a aratat inca o data nu conteaza parerea CSM-ului. Din aceasta pozitie Monica Macovei si-a obtinut si aliatii, Departamentul National Anticoruptiei". Pe de alta parte, procurorul sef al DNA, Daniel Morar, a tinut sa ne precizeze ca acele critici aduse de unii membri ai CSM "le consider absolut nefondate". "Potrivit legii, regulamentul DNA se aproba de ministrul Justitiei la propunerea procurorului general al Romaniei. CSM are doar un rol consultativ. Intrucat legea 317/ 2004 stipuleaza ca indiferent daca CSM nu si-a dat avizul in termen de 30 de zile, Ministerul Justitiei are dreptul sa decida", ne-a mai declarat Daniel Morar.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.