Cel mai mare secret in legatura cu interventia chirurgicala a premierului Calin Popescu Tariceanu a fost spitalul la care a mers in Franta. Surse medicale ne-au declarat ca Tariceanu nu a ales nici Lyon, nici Nisa, locatiile vehiculate in ultima vreme, ci Bordeaux, unde exista o clinica specializata. Oana Marinescu, purtatorul de cuvant al guvernului, a declarat ca doar premierul va fi cel care va spune unde s-a tratat, atunci cand se va intoarce in tara.

Grefa, cu fragmente de os si tendon

Premierul Calin Popescu Tariceanu este intr-o stare excelenta, e activ si nu are dureri dupa operatia la piciorul stang, a mai declarat Oana Marinescu. Primul-ministru a fost operat, ieri-dimineata, intre 7,30 si 10,00 dimineata, ora Frantei, dupa o anestezie generala. Interventia a constat in refacerea ligamentelor de la piciorul stang, prin grefe de tendon de la acelasi picior, din spatele genunchiului. Tehnologia e una ultraperformanta, care permite o reconstructie de precizie a ligamentelor.

Ligamentele incrucisate, pe care Tariceanu si le-a distrus in accidentul de motocicleta, sunt esentiale pentru stabilizarea genunchiului. in lipsa lor, au loc micro-miscari, ca un fel de joc al unei piese in lagar, care dau dureri, artroza si cresc riscul de fracturi. La persoanele in varsta, stabilizarea se poate face si cu o orteza, care pastreaza genunchiul in ax, ca si cum ar fi in ghips.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.