Tribunalul Municipiului Bucuresti a decis, ieri, casarea sentintei din Dosarul sistarii lucrarilor la santierul ANL Henri Coanda si a trimis cazul, spre rejudecata, magistratilor de la Judecatoria Sectorului 1. Avocatul asociatiei detinatorilor de terenuri lot Henri Coanda, impreuna cu ANL, au solicitat, miercuri, instantei suspendarea recursului lui Ion Radu Fotino, pe motiv ca impotriva acestuia a inceput urmarirea penala pentru inselaciune in forma agravata, falsificarea testamentului si a expertizei care atesta dreptul de proprietate al acestuia. "Daca ANL continua lucrarile, directorul se face vinovat de frauda si o sa plateasca, pentru ca noi o sa primim pana la urma pamantul revendicat", a declarat, pentru NewsIn, Andra Rasnoveanu, mandatar al lui Ion Radu Fotino, cel care revendica terenul din cartierul Henri Coanda.

ANL a obtinut, in 2 august, dreptul de a continua lucrarile la cartierul Henri Coanda din Voluntari. Hotararea a fost data de Judecatoria Buftea, aceeasi instanta care a omologat raportul de expertiza prin care se constata ca terenul revendicat de Ion Radu Fotino se afla in zona in care ANL doreste sa construiasca locuinte sociale. In decizia Judecatoriei din Buftea din 26 octombrie 2005, se spunea ca "se obliga Agentia Nationala pentru Locuinte sa restituie reclamantului terenul (...) pe vechiul amplasament astfel cum a fost identificat prin raportul de expertiza (...) si sa predea reclamantului terenul".

ANL a contestat aceasta sentinta, pe motiv ca actul de proprietate, datat 1935, face dovada faptului ca vechiul amplasament al terenului revendicat de Ion Radu Fotino nu se suprapune peste cel pe care destinat cartierului Henri Coanda. In data de 2 august 2006, instanta a admis cererea ANL de deblocare a lucrarilor si a dispus continuarea lucrarilor de constructie. Avocatii lui Fotino sustin ca pe lista beneficiarilor ANL se afla 20 de procurori, precum si politicieni si oameni de afaceri.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.