Dosarul de privatizare a Petrom a ajuns la DNA din cauza unei banale sesizari privitoare la niste concedieri. Oficial, nimeni nu vorbeste despre coruptie

Dosarul instrumentat de procurorii anticoruptie este, spun surse din DNA, in faza actelor premergatoare. Aceleasi surse spun ca anchetatorii au cerut desecretizarea contractului de privatizare a Petrom dupa ce cineva a facut o sesizare.

"La DNA se afla un dosar sosit in aprilie, prin declinare de competenta de la Parchetul General, in care se verifica aspecte reiesite in urma privatizarii Petrom, cum ar fi inchiderea unor depozite de combustibil sau concedieri de personal", ne-a confirmat Lidia Saplacan, purtatorul de cuvint al DNA. Procurorii anticoruptie verifica, asadar, in ce masura concedierile reclamate au fost facute in baza graficului reiesit dupa privatizare.

Intrebata din ce motiv DNA se ocupa de un dosar care nu priveste fapte de coruptie, Lidia Saplacan a raspuns ca nu stie, insa a precizat ca DNA nu verifica modul in care a fost privatizata societatea Petrom. Nici reprezentantii Biroului de presa al Parchetului General, institutie care a trimis dosarul la DNA, nu au fost de gasit pentru a raspunde de ce au transferat contractul.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.