In cazul privatizarilor SC Electrica Muntenia Sud SA Bucuresti, SN Radiocomunicatii SA si CN Posta Romana SA s-a tradat si s-a facut spionaj economic, se arata in ancheta Parchetului, dupa cum ne-au de-clarat surse judiciare

Ancheta declansata de procurorii DIICOT vizeaza anihilarea unei retele externe de crima organizata, la care au aderat functionari si demnitari ai statului roman. Cercetarile vin pe fondul asumarii obligatiilor din Tratatul de Aderare a Romaniei la UE cuprinse in capitolul "Politica in domeniul concurentei". Surse judiciare ne-au precizat ca s-a tradat si s-a facut spionaj economic in cazul privatizarilor SC Electrica Muntenia Sud SA Bucuresti, SN Radiocomunicatii SA si CN Posta Romana SA.

Bulgarul Stamen Stantchev, consultant al Credit Suisse First Boston Europe Ltd. Londra (CSFB) si Credit Anstalt Investment Bank (CA-IB) Corporate Finance Beratungs Gmbh Austria pentru afacerile derulate in Romania, este acuzat in Romania de spionaj economic.

Reteaua formata in jurul acestuia din mai multi demnitari si functionari publici din institutiile centrale ale administratiei de stat cu atributii in domeniul privatizarii, potrivit unor surse bine informate, a avut ca scop obtinerea ilegala de documente si date cu caracter nepublic despre ofertele participantilor la licitatiile organizate de partea romana pentru privatizarea ori consultanta in vederea privatizarii a unor societati comerciale de interes strategic.

"OBIECTIVE"

Este vorba despre SC Electrica Muntenia Sud SA Bucuresti, al carei pachet majoritar de actiuni se afla in portofoliul Ministerului Economiei si Comertului, si de asigurarea consultantei partii romane la privatizarea SN Radiocomunicatii SA si CN Posta Romana SA, ambele aflate in subordinea Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor. Datele obtinute ar fi fost utilizate in interesul gruparii externe din care face parte Stamen Stantchev, fapte de natura sa pericliteze siguranta nationala a Romaniei.

Concret, interesele de securitate economica ale statului roman au fost prejudiciate prin distorsionarea grava a mediului concurential intern, dar si prin afectarea imaginii externe a Romaniei, in contextul in care tara noastra si-a asumat anumite obligatii in capitolul "Politica in domeniul concurentei", din Tratatul bilateral de Aderare la Uniunea Europeana.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.