Un avion MIG 21 Lancer s-a prabusit ieri dupa-amiaza, in localitatea aradeana Beliu. La bordul avionului, care efectua un zbor de instructie se afla doar pilotul, care potrivit Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta (ISJU) Arad nu a fost gasit in avionul prabusit. MIG-ul apartinea Aeroportului Militar Luna - Campia Turzii si in urma impactului a fost doar partial ingropat in pamant, fara sa explodeze. ISJU Arad precizeaza ca in prima faza, la fata locului au mers 15 pompieri profesionisti de la Sectia Ineu, care au intervenit cu doua autospeciale. Totodata, in acel loc s-a deplasat si Grupa Operativa a Inspectoratului judetean pentru Situatii de Urgenta, cu doua autospeciale si opt pompieri profesionisti.

Autoritatile mobilizate la locul prabusirii avionului presupun ca pilotul nu era in aeronava prabusita, existand localnici care afirma ca au vazut momentul catapultarii acestuia. Potrivit IJSU Arad, persoana care conducea avionul, ar fi cerut autorizatie de catapultare, inainte de prabusire. Unul dintre colegii pilotului de la baza Aeriana Campia - Turzii, a afirmat ca cel care conducea avionul se numeste Dan Ghica si ca este un instructor de zbor foarte bun, fiind bine pregatit in domeniu. Pana la inchiderea editiei nu se cunosteau date suplimentare despre pilot.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.