Zsolt Nagy, pastorul MCTI a anuntat ca-l va suspenda din functie pe consilierul Mihai Radu Donciu, implicat in dosar

Dorinel Mucea - adjunctul sefului Oficiului Participatiilor Statului si Privatizare in Industrie (OPSPI) din cadrul Ministerului Economiei a fost pus sub acuzare, ieri de catre procurorii Parchetului General, sub acuzatia ca ar fi savarsit infractiunea de aderare la grup de criminalitate organizata, cu scopul de a obtine documente si date care puteau periclita siguranta nationala. in acelasi dosar, anchetatorii au declansat urmarirea penala si impotriva lui Mihai Radu Donciu - consilier al ministrului comunicatiilor si tehnologiei informatiei, cu responsabilitati pe linia privatizarii agentilor economici in subordinea ministrului, Mircea Calin Flore - reprezentant permanent in Romania al unei societati de consultanta bancara, Michal Susak - consultant international si Vadim Benyatov Don - consultant international, toti fiind acuzati de infractiuni care aduc atingere securitatii nationale.

Punerea sub invinuire a celor mentionati survine in urma unei sesizari primita in luna iunie a.c. de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) din partea organelor care se ocupa de securitatea nationala. Sesizarea cu pricina facea referire la existenta unei grupari de criminalitate organizata, condusa de cetateanul bulgar Stamen Stancev (n.r.-consultant al unei societati bancare internationale pentru afaceri derulate in Romania).

Acuze la adresa procurorilor

Imediat dupa ce anuntul potrivit caruia Dorinel Mucea a fost pus sub invinuire, a fost adus la cunostiinta mass-media, Robert Neagoe, directorul Directiei Juridice a OPSPI a sustinut ca procurorii Parchetului General l-au acuzat de "divulgarea unor secrete de stat". Mai mult, Neagoe, sotul presedintei Tribunalului Bucuresti, Monalisa Neagoe a mai spus ca are informatii potrivit carora, prin acuzarea unor directori din cadrul Oficiului Participatiilor Statului si Privatizare in Industrie se incearca de fapt, debarcarea lui Codrut seres din functia de ministru al economiei si comertului.

Audierea lui Robert Neagoe a fost realizata in cadrul unei ample anchete a procurorilor Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, acheta ce vizeaza, asa cum sustin anumite surse judiciare, mai multi demnitari cu atributii in domeniul privatizarii. "Astazi (n.r. - ieri) am fost la Parchet. Acuzele ce mi se aduc sunt de o marsavie fara margini, sunt niste minciuni. O sa le luam pe rand si o sa le explicam", declarat Neagoe, afirmand ca nu se face vinovat de nicio acuzatie adusa de procurori.

La MCTI se lasa cu suspendari din functie

Ca prima reactie dupa declansarea anchetei in cadrul careia se mentioneaza printre numele acuzatilor si numele unui oficial al Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei(MCTI), ministrul Zsolt Nagy a sustinut ca-l va suspenda pe Mihai Radu Donciu din functia de membru in comisiile care selecteaza consultantii pentru privatizarea companiilor din subordinea Ministerului Comunicatiilor.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.