Autoritatile dau o noua lovitura Deltei Dunarii. Desi teritoriul Rezervatiei este reglementat prin legi speciale ce interzic cu desavarsire investitiile cu impact ecologic major, la Sulina s-a dat verde pentru activitati incompatibile intr-o arie naturala atat de valoroasa. Omul de afaceri Silviu Prigoana a primit acceptul pentru amenajarea unui aerodrom, iar senatorul liberal Ion Basgan pentru un parc eolian

Desi teritoriul Rezervatiei Deltei Dunarii este reglementat prin legi speciale, ce interzic activitatile cu impact ecologic major, Consiliul Local Sulina a adoptat o strategie proprie de dezvoltare a zonei, ignorand astfel legile in vigoare si politica Guvernului. Omul de afaceri Silviu Prigoana si senatorul liberal Ion Basgan sunt doi dintre investitorii in pamantul Deltei.

Consiliul Local Sulina a adoptat recent doua hotarari prin care aproximativ 1000 de hectare au fost trecute in domeniul privat al orasului.

FARA REACTIE. Hotararile vizeaza terenuri situate intre Golful Musura si digul de protectie din zona Pod Cordon (in nordul orasului) si intre zona dintre dig Cordon Litoral si plaja orasului Sulina (in partea de sud, spre Sfantu Gheorghe). Unele dintre aceste terenuri sunt in zone inundabile. In functie de cereri, terenurile urmeaza sa fie vandute, concesionate sau inchiriate catre societati comerciale, pentru derularea unor activitati in conflict cu normele stricte de protectie din Rezervatie. Reactia Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii este inexistenta. Guvernatorul-gunoier Paul Cononov (membru al aripii pro-Tariceanu a PNL Tulcea) nici macar nu raspunde la telefon. Singurul care a reactionat este prefectul Chirica Lefter.

Prefectul a afirmat, dupa ce a evaluat hotararile luate de consilierii locali ai orasului Sulina, ca va cere anularea deciziilor in contencios administrativ. "In hotararea care vizeaza trecerea suprafetei de 1.000 ha, m-am uitat in documentatie si am vazut o firma din Bucuresti, care le cere consilierilor locali din Sulina sa puna instalatii eoliene dintr-un capat in altul al plajei. Probabil ca este o manarie. Eu, la prima vedere, cred ca voi cere anularea hotararilor, pentru ca orice actiune care se intampla in teritoriul administrat de ARBDD trebuie sa aiba un aviz al acestei institutii, chiar si daca este vorba despre teren privat", a declarat prefectul Chirica Lefter.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.