Desi stie foarte bine cine-i poarta simbetele, Codrut Seres, curajosul ministru MEC(la), da numai "pe surse" numele santajistilor-politicieni si numai unei anumite parti a presei, vorba Marinerului. In mare, numele menghinarilor din zona Aliantei care au facut presiuni asupra lui Codrut, pentru ca acesta si-a bagat siguranta fuzibila in afacerile lor cu energie electrica, au fost devoalate. Il avem pe razesul Pinalti de la Piatra Neamt, pe Puiutu Hasotti de la Constanta si pe chiaburul Nelu Oltean, deputat PD de Bistrita.

PSD a scapat neflagelat public, desi oamenii de casa ai DIP-ului s-au electrificat considerabil in cursul anului 2005, dupa liberalizarea pietei de ener¬gie. In primavara, lista cu firmele care au cumparat energie ieftina de la termocentralele Rovinari si Turceni a fost facuta publica la TV in prime-time. Dar si metoda de spoliere: baietii destepti au mutat contractele cu energie hidro dintr-un sertar intr-altul al singurului birou din firma, dupa care au revindut "curentul" la Electrica si s-au trezit milionari in euro. Prin-tre firme, Gevco SRL, o microintreprindere de la Cluj neluata la purecat nici de presa si nici de procurori. Gevco a fost infiintata de sotia lui Gabriel Ruga, dihai director al Electrica Transilvania-Nord sub consulatul PSD-DIP.

Ruga a condus sucursala clujeana a Electrica inca din 1983, cu o mica intrerupere intre 1997 si 2000, timp in care fotoliul i-a fost palmat politic de bistriteanul Ioan Andreica (actual secretar de Stat la Ministerul Transporturilor), omul deputatului Oltean mentionat mai aval. Cum spuneam, sotioara lui Ruga, medic dentist, a nasit firma Gevco. Alaturi de Victor Dragan, fost jurist al Electrica Cluj. Dupa a doua mazilire politica a lui Ruga, in 2005, firma a fost trecuta integral pe numele unei onorabile pensionare, ce avea calitatea de mama a juristului Dragan.

In 2006, Gevco a facut inca o pirueta, iar juristul a preluat de la pieptul mamei sale, in intregime, partile sociale ale firmei. In paralel, ex-directorul Ruga a nascut si el o microintreprindere numita Conexiuni Energetice SRL. Asta pentru ca numele Gevco se umpluse deja de rahat in urma scandalului Turceni-Rovinari. Se prevede astfel intrarea pe piata energetica a firmei vedeta Conexiuni Energetice SRL, mai ales ca surioara sa, Gevco, a avut in 2005 un profit de peste 1 milion de euro. Procurorii mai au de crosetat la dosarul electric de sorginte transilvaneana, unde mai intra si firma Beny Alex de la Satu Mare. La care e boss Vasile }antas, nimeni altul decit protejatul PD-istului Oltean, despre care Seres se plinge ca-l preseaza energetic, pardon, energic.


Despre autor:

Academia Catavencu

Sursa: Academia Catavencu


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.