Ziarista Corina Dragostescu a demisionat, ieri, din functia de director editorial al cotidianului "Adevarul", miscare preconizata inca de pe vremea cind se zvonea ca Dinu Patriciu ar urma sa fie noul patron al ziarului. Corina si-a anuntat demisia in cadrul unei sedinte la care a participat si Dinu Patriciu.

Imediat dupa ce multimiliardarul a achizitionat pachetul majoritar de actiuni de la fiica lui Dumitru Tinu, Corina Dragotescu a fost invitata la masa de Dinu Patriciu si a incercat sa-i spuna ziaristei ca ea are un rol important in dezvoltarea ziarului si nu se pune problema ca oamenii gasiti de omul de afacei la "Adevarul" sa fie dati afara sau determinati sa plece. Dar asa cum am anticipat, totul s-a dovedit a fi apa de ploaie. In urma cu o luna, ziarista declara ca "voi pleca in prima secunda daca va interveni cineva in politica editoriala".
Ghimpele Corneteanu

Dragotescu s-a declarat nemultumita in special de faptul ca Razvan Corneteanu a inlocuit intreg managementul departamentului administrativ al ziarului, de la distributie si vinzari la marketing, cu membrii echipei sale de la Ringier. "Au fost inlaturati toti cei care au muncit la formarea "Adevarului", unii oameni nu si-au primit salariile", a explicat ea.

Fostii manageri de la nivel administrativ de la "Adevarul" nu au fost demisi, insa au fost inlaturati din functii, li s-au micsorat salariile sau nu le-au primit. La nivel editorial nu au fost facute schimbari. Dragotescu nu este de acord nici nu politica "autoritara" a noului management, care a venit si a comunicat deciziile, fara a tine cont de importanta muncii in echipa. "Nu cred ca este bine ca redactia unui ziar sa fie asimilata departamentului administrativ. Aceste schimbari afecteaza munca in echipa", a precizat fostul director editorial de la "Adevarul". Corina Dragotescu spune ca si-a anuntat decizia in redactie, precum si lui Dinu Patriciu.

"Ca orice om de afaceri a luat act de decizia mea si mi-a spus ca i-am dat bataie de cap pentru ca va trebui sa gaseasca pe altcineva in locul meu. Precizez ca decizia mea nu are nicio legatura cu domnul Patriciu", a declarat ea. In urma cu citeva saptamini, Corina Dragotescu afirmase ca are in vedere plecarea de la "Adevarul", dupa ce Aurelian Amuraritei, directorul general, a incetat colaborarea cu ziarul, ca urmare a anuntatei veniri a lui Razvan Corneteanu. Dragotescu a precizat ulterior ca actionarul majoritar al ziarului, Dinu Patriciu, a asigurat-o ca noua echipa manageriala nu va interveni in politica editoriala si va continua toate proiectele deja existente. Corina Dragotescu are mai multe oferte, insa cea mai tentata, se pare, este cea de la Realitatea Tv unde va realiza o emisiune, prestatie pentru care, spun sursele, va cistiga aproximativ 4.000 de euro pe luna.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.