Scandalul generat in aceste zile in jurul privatizarii Petrom si al cresterii preturilor la gaze va avea efecte si asupra privatizarii celor trei companii de distributie de electricitate la care statul mai detine controlul, respectiv Electrica Muntenia Nord, Electrica Transilvania Sud si Electrica Transilvania Nord. Ministrul economiei, Codrut seres, a declarat, ieri, pentru Adevarul, ca va prelungi termenele in privatizarea distributiilor de electricitate. "Categoric, privatizarea distributiilor de electricitate va fi una intarziata. Nu e graba nici cu energia electrica. In ceea ce priveste Romgaz, am spus-o dintotdeauna ca nu e o prioritate. Eu, unul, nu am de gand sa privatizez Romgaz, nu avem incheiat niciun contract de consultanta cu cineva in acest sens", a afirmat seres.

Potrivit acestuia, procesul de privatizare a Electrica Muntenia Sud, castigat de Enel, va continua, insa orice decizie privind viitoarele privatizari in domeniul energetic va fi luata dupa ce consultantul desemnat de Transelectrica, compania Parsons Brinkerhoff Power, va finaliza studiul asupra pietei de energie din Romania. seres a precizat ca, in opinia sa, "se exagereaza foarte mult" in discutiile privind Petrom. "Ceea ce nu inseamna ca acest contract de privatizare este unul foarte bun", a adaugat ministrul economiei.

Procesul de privatizare pentru cele trei distributii de electricitate era programat sa fie finalizat anul viitor. seres a mai declarat ca va prezenta presedintelui Traian Basescu, in sedinta Consiliului Suprem de Aparare a tarii (CSAT), care va avea loc miercuri, 22 noiembrie, "ceea ce i s-a cerut", inclusiv o analiza asupra contractului de privatizare a Petrom.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.