Procurorii anticoruptie au blocat conturi in valoare de doar 380 de mii de dolari apartinand familiei fostului premier, Adrian Nastase. Informatia survine dupa ce cu doar o zi in urma, fostul sef al PSD s-a plans in fata presei ca anchetatorii Directiei Nationale Anticoruptie(DNA) i-ar fi fabricat probe pentru a-l scoate vinovat, in dosarul in care a fost trimis in judecata sub acuzatia de primire de foloase necuvenite (n.r. - vizand bunurile introduse ilegal in Romania pe cale maritima prin intermediul Vertcon SA Bacau - societate controlata de Irina Jianu, fostul sef de la Inspectoratul de Stat in Constructii, precum si finantarea nelegala a campaniei electorale din 2004).

In dosarul Zambaccian, cauza cu originile in iunie 2006, procurorii anticoruptie au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra a doua conturi deschise de familia Nastase la doua banci din Bucuresti, in suma totala de 806.056 de RON, bani care in opinia procurorilor, ar reprezenta contravaloarea foloaselor necuvenite primite de la Adrian Nastase, cu complicitatea sotiei sale, de la Irina Jianu (n.r. - bunuri provenite din China si a lucrarilor de tamplarie cu geam termopan executate la imobilul din localitatea Cornu, judetul Prahova).

In 5 septembrie 2006, anchetatorii DNA au sechestrat un alt cont, tot al familiei Nastase, de data aceasta deschis la o banca de stat, cont cu o valoare totala de 118.650 constand in contravaloarea lucrarilor de constructii si de renovare la imobilul din strada Muzeul Zambaccian din Bucuresti.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.