Mii de hectare de paduri au devenit in ultimul timp "mosia lui Flutur". Ocoalele silvice au fost populate cu liberali

Punerea proprietarilor de paduri in posesie intarzie. Traficul de lemn a devenit sport national. Terenurile agricole sunt tinute in paragina. In acest rastimp, Romania a ajuns sa importe produse de baza din domeniul agricol. Taranii nu mai sunt incurajati sa se asocieze in ferme puternice. Sunt tinuti cu subventii minime. Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, e acuzat ca patroneaza toata aceasta stare de fapt in interes propriu.

In urma anchetelor Departamentului Antifrauda al ziarului nostru a iesit la iveala o caracatita financiara care transcende oricarei culori politice. Totusi, se va observa ca o mai mare influenta se exercita in zona PNL. Unul dintre cei mai importanti capi ai acestor structuri este insusi ministrul Agriculturii. Gheorghe Flutur a reusit sa-si impuna o serie de apropiati in posturi cheie ale sistemului, constituite in filiere specifice - lemn, terenuri ori produse agricole. Si asta in pofida faptului ca Flutur si-a facut, la prima vedere, o imagine populara "luptand" cand cu gripa aviara, cand cu pesta porcina, cand cu navala apelor ce au inundat vaste terenuri agricole.

Mii de hectare de paduri din Romania au devenit in ultimul timp "mosia lui Flutur". A dispus taieri ilegale, a exportat cantitati uriase de lemn pentru cherestea la pretul materiei prime pentru celuloza, dar a ajuns sa primeasca lemn drept spaga de la padurari si sefi de ocoale silvice. Pentru a-si construi o adevarata retea, Flutur si fostul secretar de stat din MAPDR, Vasile Lupu, au populat ocoalele silvice cu simpatizanti si membri ai PNL. De fapt, membri ai acestei formatiuni politice se intalnesc pe intreaga filiera, de la directii, la inspectorate silvice. Lupu impreuna cu o serie de functionari silvici au reusit un adevarat masacru prin padurile de cele mai buna calitate, iar daca vreun sef de ocol silvic indraznea sa se opuna era pedepsit crunt. I se trimiteau controale peste controale, iar daca nici asa nu se dadea pe brazda era dat afara din serviciu.

Tandemul Flutur-Lupu este implicat si in scandalul retrocedarii padurilor Bisericii Ortodoxe din nordul Moldovei. In acest caz, planul diabolic al mafiei lemnului este de a finaliza retrocedarea cat mai tarziu pentru a avea timp sa taie "la ras" muntii, iar Biserica sa se aleaga cu paduri tinere care nu pot fi valorificate decat peste 40-50 de ani, caci, conform legii, nu pot fi taiate decat paduri care au 110 ani.

Fata de toate acestea, ministrul Agriculturii se considera un erou in lupta cu PSD, partid de la care considera ca i se trag acuzatiile. "Am reusit sa transform Suceava dintr-o pata rosie intr-o pata portocalie si de asta am avut de suferit de la PSD, care mi-au dat afara pana si sotia din serviciu", declara fruntasul PNL.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.