Angroul Europa, o zona infecta, unde nici un angajat nu lucreaza cu acte in regula, numai marfuri contrafacute fiind puse in vanzare. Controalele autoritatilor n-au intimidat pe nimeni. Pentru ca situatia nu mai putea continua, Primaria Sectorului 2 a cerut in instanta desfiintarea complexului. Pana acum sunt 38 de procese pe rol.

Afacerea este profitabila, mai ales ca niciodata nu s-au platit taxe si impozite la stat. Marfa contrafacuta care este comercializata in angroul Europa aprovizioneaza tot Bucurestiul. Zona a devenit ascunzatoare perfecta pentru afaceri ce ocolesc Fiscul. De 16 ani au loc tranzactii fictive, in urma carora statul inregistreaza pierderi de sute de milioane de euro pe an.

Cele peste 3.000 de spatii comerciale, intinse pe 6 hectare de teren, adapostesc o comunitate de chinezi, vietnamezi, arabi, romani care nu platesc dari, evaziunea fiscala fiind cifrata la peste 300 de milioane de euro anual. Despre jaful fiscal din zona angoului cu denumire si pretentii europene stiu toate autoritatile care ar trebui sa preintampine flagelul. Autoritatile au periat zona luna de luna, insa controalele s-au lasat doar cu cateva amenzi si ceva confiscari de marfa. Si asta pentru ca fieful evaziunii fiscale este foarte bine organizat.

PE FAZA

Ori de cate ori autoritatile isi fac simtita prezenta, instantaneu apar lacate pe grilajele dughenelor, iar vanzatorii se transforma in simpli vizitatori. "Complexul Europa este locul traficantilor de marfuri ilegale. Oamenii sunt angajati fara carte de munca. Nimeni n-a avut curaj sa se apropie de zona. Astept primele hotarari ale instantei pentru a putea dezafecta spatiile comerciale", ne-a spus Neculai Ontanu, primarul Sectorului 2. Din 2001, administratia locala a emis mai multe dispozitii de desfiintare a constructiilor ilegale. Dupa cinci ani de procese, primaria asteapta inca raspunsul instantei supreme.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.