Tarom plateste 160 de milioane de euro pentru achizitionarea a patru avioane Airbus A 318, un model fara cautare

Achizitionarea de catre Tarom a aeronavelor Airbus A 318 pare sa fie o afacere neinspirata pentru liniile aeriene nationale. Prezent la sosirea primei aeronave pe Aeroportul "Henri Coanda", ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a lasat sa se inteleaga ca ar fi fost preferabila achizitionarea de aeronave Boeing, care nu ar fi transformat flota Tarom intr-una "baltata". Daca era sa fie Airbus, ar fi fost mai bine cu modelele A 319 sau 320, mai mari, a spus Berceanu. Nici presedintele Traian Basescu nu s-a aratat mai incintat. "Este doar inca un avion", a spus acesta.

Airbus A318, rara avis

In Europa, doar Air France mai are in exploatare acest tip de aeronava, potrivit listei oficiale de livrari a producatorului Airbus. In total, A 318 a fost solicitat doar de patru companii in lume. Toate, cu exceptia Tarom, au in dotare si celelalte modele din serie, respectiv 319-321. Prezenta acestora face exploatarea modelului 318 ieftina, deoarece intreaga serie foloseste acelasi tip de motoare, piese de schimb, iar pilotarea aeronavelor este identica, avantaje de care Tarom - posesor de aeronave Boeing - nu se poate bucura.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.