Unul dintre cele mai importante posturi europene la care Romania are dreptul in perspectiva integrarii este cel de reprezentant in Curtea Europeana a Auditorilor - echivalentul UE pentru Curtea de Conturi. A ramas in cursa Ovidiu Ispir, posesorul celui mai sarac CV, si acela falsificat. Pe parcursul unui interviu realizat in limba romana, candidatul Romaniei pentru fotoliul de inalt finantist european a avut exprimari care tin mai degraba de retorica lui Marian Vanghelie.

La Curtea de Conturi s-a primit din partea guvernului o solicitare pentru desemnarea unui candidat. Institutia a trimis guvernului 3 CV-uri pentru ocuparea postului: ale lui Horia Neamtu, Sever Bombos si Ovidiu Ispir. Trei zile mai tarziu, surprinzator, a ramas in cursa doar Ovidiu Ispir. Posesor al celui mai sarac CV (doar doua pagini) si acela cu probleme - in document, disponibil pe site-ul Curtii de Conturi, Ispir sustine ca a fost consilier al ministrului finantelor in perioada 1997-1999.

Daniel Daianu, fost ministru de finante in 1997/1998, sustine ca nu a auzit de Ispir. O alta problema care nu apare in CV-ul lui Ovidiu Ispir are legatura cu privatizarea dubioasa a patrimoniului fostului BTT si vanzarea "pe nimic" a activelor unor apropiati.

Contactat telefonic Ovidiu Ispir a refuzat sa vorbeasca in limba engleza, desi in CV a scris ca stapaneste "foarte bine" aceasta limba. Iata continutul discutiei telefonice:

- Domnule Ispir, am citit in CV ca vorbiti foarte bine engleza. Haideti sa facem un scurt interviu in limba engleza.
- Pai de ce in engleza? Adica ma testati, n-am inteles?

- Mai apare ca ati fost consilier al ministrului finantelor in perioada 1997-1999. Noi am vorbit cu Daniel Daianu, ministru de finante in 1997 si 1998, si a zis ca nu va cunoaste, ca nu a auzit de dumneavoastra.
- Asa, si?

- Pai cum ati fost consilierul ministrului cand ministrul zice ca nu va cunoaste?
- Pai consilier al ministrului nu inseamna doar al ministrului, inseamna si ministru secretar de stat… asa a fost denumirea mea. Asta a fost denumirea functiei.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.