Mai multi locuitori din cartierul Ferentari au iesit in strada, marti seara, pentru a protesta fata de intreruperea furnizarii curentului electric, acestia dand foc mai multor obiecte si blocand traficul rutier in zona. Jandarmii incearca, pe cale amiabila, sa-i linisteasca pe localnici, in schimb acestia ii lovesc si ii injura.

Totodata, locuitorii arunca cu pietre si diferite obiecte spre fortele de ordine. Circa 200 de protestatari au blocat Bulevardul Pieptanari, incendiind mai multe obiecte, traficul rutier fiind blocat. La fata locului au ajuns echipaje ale Sectiilor de Politie18,19 si 24, care incearca sa restabileasca ordinea, precum si pompieri, pentru stingerea incendiului. Pompierii, pentru a linisti spiritele in zona, intrucat nu puteau interveni in stingerea incendiilor provocate de locatari, au pus furtunele cu apa pe protestatari.

Localnicii au dat foc la canapele, cauciucuri, spargand si geamurile de la o masina de pompieri care intervenea in zona. Administratorii blocurilor si reprezentantii Transelectrica negociaza pentru realimentarea zonei cu curent electric. Protestatarii au cerut sa vina primarul de sector, Marian Vanghelie, la fata locului, pentru rezolvarea problemelor. Fortele de ordine dislocate in zona, de la trei sectii de politie, au reusit impingerea protestatarilor spre trotuare, pentru eliberarea carosabilului. Majoritatea protestatarilor au iesit inca de luni seara in strada, nemultumiti de faptul ca vor fi deconectati de la reteaua electrica.

Reprezentantii societatii distribuitoare de energie electrica au luat aceasta decizie dupa ce luni, in jurul orei 18.00, a avut loc o pana de curent, fiind afectate imobilele de pe strazile Popa stefan si Zabrautului. Pana de curent a fost cauzata de conectarea ilegala a locatarilor din cinci blocuri situate pe strada Zabrautului, la stalpii de sustinere a cablurilor electrice.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.