Omar Hayssam a depus o plangere la Tribunalul Bucuresti, cu putin timp inainte de a o sterge din Romania, prin care cere ca, alaturi de el, in dosarul "Volvo", sa raspunda penal si fostul sau partener de afaceri si prieten, Mohammad Munaf. Hayssam a atacat in instanta decizia de scoatere de sub urmarire penala data de procuroarea Adriana Cristescu in cazul lui Munaf si al unui fost partener de afaceri al sau, Mihai Precupetu.

In rechizitoriul din dosarul "Volvo", aflat in faza de judecata la Tribunalul Bucuresti, se arata ca Omar Hayssam, in perioada septembrie 2001 - octombrie 2002, in calitate de presedinte al grupului de firme Manhattan, "a initiat si coordonat o grupare criminala la care au aderat mai multi cetateni de origine araba".

Procurorii mai sustin ca scopul acestei grupari, din care ar fi facut parte si fratele lui Hayssam, Omar Mohamad, era inducerea in eroare a mai multor firme de leasing, in vederea obtinerii unui numar de 22 de capete de tractor. Cu ajutorul unor acte false, acestia ar fi vrut sa exporte tractoarele in Siria si Egipt unor firme care apartineau familiei sau unor prieteni ai lui Omar. In rechizitoriu se arata ca acest grup i-a atras, "in vederea desfasurarii activitatilor infractionale", pe Mohammad Munaf, Mihai Precupetu si pe alti cetateni de origine araba. In aceste conditii, Munaf a fost invinuit pentru asociere in vedere savarsirii de infractiuni si inselaciune cu consecinte deosebit de grave.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.