Un articol publicat ieri in "Daily Mail", semnat de doi corespondeti ai ziarului britanic in Romnia, precizeaza ca satenii din satul Glod, judetul Dimbovita, care au acceptat sa faca figuratie pentru filmul actorului britanic Sacha Baron Cohen, "Borat", se simt jigniti de modul in care au fost pacaliti si vor sa-i dea in judecata pe producatorii filmului.

Nicu Tudorache, barbatul cu mina taiata, care spune ca si-a pierdut bratul intr-un accident, a fost filmat cu o jucarie sexuala din cauciuc montata pe brat si pretinde acum ca nimeni nu i-a explicat ce comentariu va avea scena respectiva.

"E dezgustator", spune el dupa ce a aflat ca lumea ride cu lacrimi vazindu-l atit de hidos. "Eu am crezut ca fac un film documentar. Am crezut ca vor sa arate lumii ca sintem saraci. Dar ei ne-au filmat in fel si chip si acum ne prezinta ca pe niste salbatici. Au profitat de faptul ca noi nu intelegeam ce vorbesc. Ei cistiga milioane si pe mine m-au platit cu 15 lei", se tinguie nea Nicu echipei de la "Daily Mail".

Decor gratis, ideal

Reporterii au discutat cu toti cei care apar in film, majoritatea de etnie rroma, si, mergind din casa-n casa, au reconstituit faptele. Se pare ca "decorul natural" al catunului Glod, situat in plin cimp, departe de orice apa curgatoare, fara canalizare si partial neelectrificat, se potrivea perfect cu intentiile realizatorilor, care aveau nevoie de un sat sarac, din Kazahstan.

Nu conta ca nu e chiar Kazahstan, conta ca arata deplorabil. Un decor ideal si, in plus, absolut gratis! Cu ajutorul companiei Castel Film, din Bucuresti, echipa de filmare a Hollywoodului s-a deplasat pina in satul Glod, a donat citeva computere si televizoare scolii locale, precum si unor sateni, dupa care au platit figuratia cu 5 dolari pe zi, de persoana! Satenii, dintre care numai patru au servicii stabile in Fieni sau Pucioasa, s-au bucurat ca vor fi filmati si, cind au primit si bani s-au bucurat si mai tare. Dar nimeni nu le-a spus ca din "bitiielile" lor se vor incasa milioane de dolari. In plus, computerele de la scoala au disparut de parca nici n-ar fi fost...

Cu vaca-n casa, pentru 50 de dolari

Chiar daca sint saraci si nu prea au mers pe la scoala, oamenii din Glod nu stau cu vacile-n casa si, desigur, nu beau urina si nu au relatii sexuale incestuoase. Dar, cum scenariul filmului prevedea astfel de scene, producatorii au improvizat. Gheorghe Luca, proprietarul casei in care s-a facut filmarea cu vaca, povesteste ca in schimbul sumei de 50 de dolari a acceptat sa bage vaca-n sufragerie. "Am spalat doua zile dupa ea. Si uritu` ala inalt si cu mustata (adica Borat) parea dragut si prietenos, dar n-a venit el sa-mi adune balegarul din casa. Am indurat, ca sintem saraci. Dar acum ne-am dat seama ca am fost pacaliti. Ne-au facut de ris. Cum poate lumea sa rida si sa creada ca cineva doarme cu vaca-n casa?", se intreaba el astazi.

Consilierul n-a stiut ca e o comedie

Consilierul local Nicolae Staicu spune ca si el i-a ajutat pe cei cu filmarea, dar n-a stiut despre ce film e vorba. Intrebat daca au fost acordate autorizatii de filmare, acum se scuza: "Pai au venit de la Bucuresti, in masinile lor scumpe, insotiti de o gramada de bastani romani... Am crezut ca si-au luat ei autorizatiile d-acolo, de la Capitala...". Spirea Ciorobea, care in film este "mecanicul si specialistul in avorturi" spune ca americanii "au luat o Dacie stricata si au legat-o cu funii, ca sa fie trasa de cai, si noi am crezut ca vor sa arate ca la noi in sat nu e Service".

Abia dupa ce a vazut filmul a inteles ca masina trasa de cai era un fel de caruta moderna, tocmai buna sa rizi de ea. "Am vazut filmul. E dezgustator. Lumea ride, dar nu stie cum am fost pacaliti". Acum satenii isi cauta un avocat si vor sa-i dea in judecata pe cei trei producatori, pe care ii acuza ca i-au defaimat si i-au escrocat. Si, avind in vedere cistigurile de zeci de milioane de dolari inregistrate numai in primul weekend, e posibil ca cei trei producatori, Monica Levinson, Dan Mazer si Jay Roach, sa fie obligati sa plateasca niste despagubiri. Sa mori de ris, nu altceva!


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.