Controversatul om de afaceri Sorin Ovidiu Vantu a demarat negocierile pentru vanzarea pachetului sau de actiuni din trustul media pe care il controleaza. Oferta a fost prezentata potentialului cumparator in cursul saptamanii trecute, la Tel Aviv.

Negocierile sunt destul de avansate, intrucat vinerea trecuta a fost semnat un precontract cu un mare concern israelian, interesat in special de postul Realitatea TV. Tratativele au ajuns insa intr-un mic impas, deoarece Sorin Ovidiu Vantu incearca sa vanda postul de televiziune la pachet cu celelalte mijloace de informare in masa. Sursele noastre au spus ca persoana de contact din partea magnatului a fost Sergiu Toader. Contactat telefonic, acesta a refuzat sa faca orice comentariu.

Problema nr.1: criza acuta de lichiditati

Imperiul media al lui Sorin Ovidiu Vantu este departe de a sta pe roze. Una din marile probleme ale lui SOV este aceea ca, in ciuda faptului ca este pe locul 3 in Top 300, acesta trece printro mare criza de lichiditati, iar postul Realitatea TV este de departe un mare consumator de resurse financiare. Cum Vantu si-a lansat in acest an si agentia de stiri NewsIn, dar si canalul Money Channel, acesta a fost obligat ca, in urma cu doua luni, sa-si scoata la vanzare Romextera Bank, tocmai pentru a face rost de lichiditat i. Pe de alta parte, Realitatea TV nu a inregistrat deloc succesul scontat, postul tv fiind, alaturi de TVR, in cadere de rating din septembrie incoace, perioada cunoscuta ca fiind una de relansare pentru orice televiziune.


Despre autor:

Atac

Sursa: Atac


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.