Proiectul Comisiei de Transport din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti (PMN), care privea amendarea soferilor cu 1.000 de lei, daca parcheaza ilegal, va fi modificat saptamana viitoare.

Presedintele comisiei, stefan Pirpiliu, spune ca schimbarile vor fi la nivelul amenzii, a costurilor pentru ridicarea autoturismului, pe langa alte propuneri legate de locurile de parcare in Bucuresti.

Daca, initial, se stabilise ca amenda pe care trebuie sa o plateasca soferul indisciplinat era de 1.000 de lei, noul proiect arata ca aceasta suma va fi mai mica, pentru ca membrilor Comisiei de transport li s-a parut exagerat ca "pedeapsa" sa fie mai mare decat salariul mediu din Capitala, adica 200 de euro.
De asemenea, ridicarea si transportul autoturismului prins nu va mai costa 300 de lei, asa cum se stabilise in prima faza, ci va depinde de licitatia pentru operatorii respectivi.

Perimetrul-capcana ramane acelasi

Din aceste cauze, la ultima sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, proiectul a fost scos de pe ordinea de zi, membrii Comisiei de transport sperand ca, la urmatoarea sedinta, noua formula a proiectului sa fie supusa votului.

Neschimbat din acest plan a ramas perimetrul in care se aplica aceasta masura, si anume intre urmatoarele strazi, inclusiv: Turda-Maresal Prezan-Aviatorilor-Mircea Eliade- Ceaikovski-Barbu Vacarescu-stefan cel Mare-Mihai Bravu-Calea Vacarestilor-Oltenitei-Viilor-C-tin Istrate-Progresului-Geniului-Grozavesti-Orhideelor-Giulesti-Pasaj Grant. "Se va pune accent pe zonele adiacente intersectiilor, unde se petrec majoritatea parcarilor ilegale, precum si in apropierea locurilor de parcare nou-create, pentru ca soferii sa le si foloseasca, din moment ce sunt sub nasul lor", mai spune Pirpiliu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.