Ziua aderarii Romaniei la Uniunea Europeana va fi sarbatorita, in fiecare an, la data de 1 ianuarie, primele manifestari in acest sens urmind sa fie organizate, la Bucuresti, in perioada 24 decembrie 2006 - 1 ianuarie 2007. Asadar, in prima zi a fiecarui an romanii, probabil majoritatea bine ametiti de aburii alcoolului din noaptea de Revelion, vor trebui sa faca un efort, eventual sa consume o ciorba de potroace, pentru a mai sarbatori si ziua aderarii. Pentru organizarea si desfasurarea manifestarilor, va fi constituit un comitet format din ministrul delegat pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, ministrul Administratiei si Internelor, ministrul Afacerilor Externe, ministrul Culturii si Cultelor, ministrul Finantelor Publice si primarul general al municipiului Bucuresti, conform unei hotariri adoptate de Guvern.

Bugetul municipiului Bucuresti va fi suplimentat cu 11,688 milioane lei pentru finantarea cheltuielilor aferente organizarii si desfasurarii acestor manifestari, din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului. Actiunile vor fi coordonate de Primaria Capitalei si de Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucuresti - ARCUB.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.