Miercuri dupa-amiaza, la Bruxelles, a avut loc o reuniune a socialistilor europeni la care s-a discutat, intre altele, chestiunea atribuirii unui post de Comisar european tarii noastre, pentru Leonard Orban. Conform unor surse din grup, mai multe voci socialiste, inclusiv Swoboda si Shultz, s-au aratat revoltate de modul in care Barroso trateaza Romania, oferindu-i un post cu atributii marunte, specifice unui simplu director, in locul unuia cu atributii in politici si strategii europene.

Dar, cel mai mult s-au aratat revoltati socialistii de faptul ca Romania s-a resemnat suspect de repede in fata acestei inechitati, ceea ce pare sa confirme ca regimul de la Bucuresti a avut interese legate, mai degraba, de rafuieli politice interne decit de obtinerea unui post cu adevarat important la nivel european. De altfel, in rindul parlamentarilor europeni Orban este cunoscut deja sub titulatura, nu tocmai magulitoare, "Comisarul interpretilor".


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.