Fosta conducere a Unitatii Speciale de Aviatie a Ministerului Administratiei si Internelor, generalul (r) Ilie Constantin si inlocuitorul la comanda al acestuia, comandor(r) Sorin Haidu, este cercetata de Parchetul General, in cazul unui prejudiciu de peste 450.000 de lei.

Unitatea Speciala de Aviatie a Ministerului Administratiei si Internelor se afla in mijlocul unui scandal cu iz penal, dupa ce parchetul instantei supreme a fost sesizat in cazul unor nereguli soldate cu un prejudiciu de mai multe sute de mii de lei. Din cate se pare, printre cei vizati de ancheta se afla si un fost comandant si adjunctul acestuia, alaturi de mai multi ofiteri, maistri militari si mecanici de bord. Numele cele mai importante vehiculate din aceasta ancheta sunt cele ale fostului comandant al Unitatii Speciale a Aviatiei, generalul (r) Ilie Constantin si inlocuitorul la comanda al acestuia, comandor (r) Sorin Haidu.

Oficialii Ministerului Administratiei si Internelor au anuntat, ieri, ca in urma unui control facut in perioada 13 iulie- 2 noiembrie, la nivelul Unitatii Speciale de Aviatie, comisia de cercetare a constatat mai multe nereguli in ceea ce priveste planificarea, organizarea si executarea misiunilor specifice si administrarea fondurilor proprii. In urma unor calcule amanuntite, aceste nereguli se pare ca au condus la inregistrarea unui prejudiciu total de peste 448.000 de lei.

Potrivit reprezentantilor ministerului, la Unitatea Speciala de Aviatie nu au fost respectate prevederile legale in vigoare si nu au fost efectuate controale interne periodice. Acest lucru a permis acordarea, in mod necuvenit, de prime orare de zbor pentru personal navigant si nenavigant al unitatii, inclusiv prin consemnarea mai multor activitati in anumite misiuni ce nu pot fi intalnite ca fiind executate concomitent ori consemnarea de activitati care se suprapun prin scop si obiective de realizat.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.