Adrian Iovan, sotul creatoarei de moda Romanita Iovan, si-a condus, ieri, mama pe ultimul drum. Maria Iovan a fost inmormintata la Cimitirul Bellu Catolic din Capitala, slujba fiind tinut de un sobor de patru preoti. Peste 60 de persoane au venit sa-si ia ramas bun de la mama pilotului, iar creatoarea de moda a fost tot timpul alaturi de sotul ei. Moartea soacrei Romanitei a lovit ca un trasnet familia Iovan si pare sa continue momentele nefaste tot mai dese din viata pilotului Adrian Iovan. Pierderea mamei a coincis cu motivarea deciziei date de judecatori, constatari care nu ii sint tocmai favorabile pilotului Adrian Iovan. Maria Iovan a murit in urma cu trei zile si avea 78 de ani.

Asa cum Iovan a declarat presei, aceasta era o femeie extrem de buna, dar a murit trista. Decesul mamei sale a facut ca Adrian Iovan sa amine botezul fiului lui, Albert Adrian, eveniment ce trebuia sa aiba loc in acest sfirsit de saptamina. De altfel, nasterea baietelului pare sa fie singura bucurie din ultima vreme in familia Iovan. Ieri, Adrian Iovan si-a condus mama pe ultimul drum, femeia fiind inmormintata la Cimitirul Bellu Catolic, la slujba participind un sobor de patru preoti. Alaturi de familia Iovan s-au strins aproximativ 60 de persoane, fara VIP-uri, doar rude si prieteni, care au dorit sa-si ia ramas bun de la cea care a fost Maria Iovan. Creatoarea de moda Romanita Iovan i-a fost tot timpul alaturi sotului, incercind deseori sa-l linisteasca.

Un an negru pentru pilot

Adrian Iovan a primit in ultimul an mai multe lovituri care ar zdruncina echilibrul oricarui barbat. Evenimentul din propria casa, cind a impuscat un presupus hot, pare sa fi declansat o serie de probleme de care Adrian Iovan nu a scapat nici in ziua de azi. Dupa impuscarea lui Bogdan Iancu, pilotul a trecut printr-o ancheta care, iata, se dovedeste a fi fost lacunara, apoi a vazut fotografii in care sotia sa apare in tandreturi cu un alt barbat, iar acum decesul mamei.

De altfel, moartea mamei sale a coincis cu publicarea concluziilor judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti potrivit carora Iovan ar fi mintit in fata procurorilor. Motivarea deciziei magistratilor, in totala contradictie cu sentinta, va redeschide probabil dosarul mortii lui Bogdan Iancu. In opinia Tribunalului Bucuresti, declaratiile date procurorilor de Adrian Iovan sint "subiective si neconcordante cu probele". Cu toate acestea, instanta nu a anulat decizia procurorilor in privinta legitimei aparari in cazul mortii lui Bogdan Iancu. Judecatorul Tribunalului Bucuresti sustine ca rechizitoriul Parchetului are lacune in privinta traseului pe care l-a parcurs Bogdan Iancu inainte de a fi impuscat de catre Adrian Iovan.

Motivarea judecatorului, contradictorie cu sentinta

"Sustinerile lui Adrian Iovan vor fi inlaturate ca subiective, neconcordind cu materialul probator administrat. Constructia ideatica executata de Adrian Iovan a infractorului urmarit de pater familias si care sare de la etaj de frica acestuia este intru totul explicabila, avind in vedere statutul social si familial al sau, pilot de avion si sot al unei vedete din lumea modei.

A apreciat ca ar fi nedemn sa arate ca l-a urmarit cu temere pe intrusul despre care banuia ca ar putea avea intentii de jaf sau omor, ca a deschis doar putin usa bucatariei si dupa ce l-a observat pe acesta linga fereastra s-a retras rapid pina la etajul al doilea pentru a-si lua arma", este concluzia magistratului in motivarea hotaririi sale. Judecatorul mai stabileste ca scenariul prezentat in rechizitoriu are lacune in privinta traseului pe care l-a parcurs Bogdan Iancu inainte de a fi impuscat. Acesta a coborit pe scari, dupa ce a fost surprins de Iovan in bucatarie si s-a ascuns pe contorul de gaze de la demisol pentru a putea iesi din casa, fara sa sara geamul bucatariei ca sa ajunga pe terasa casei Iovan, unde a fost impuscat. In opinia instantei Tribunalului Bucuresti, indiferent de afirmatiile lui Adrian Iovan, "este de datoria organelor judiciare sa stabileasca adevarul in urma coroborarii tuturor probelor".

Solutia judecatorului de respingere a plingerii impotriva deciziei procurorilor a fost contestata de sora victimei la Curtea de Apel Bucuresti. De altfel, Mihaela Balanel a constatat, studiind dosarul, ca procurorii nu au adus probe din care sa reiasa ca fratele sau a intrat in casa familiei Iovan. La fel de ciudat este si faptul ca la autopsie medicii legisti au gasit in stomacul lui Bogdan Iancu ardei umpluti, mincare presupusa a fi fost consumata chiar inainte ca tinarul sa fie impuscat avind in vedere faptul ca nu fusese digerata. Daca toate observatiile judecatorului vor fi luate in seama la Curtea de Apel, ancheta ar putea fi redeschisa.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.