Franta va permite accesul muncitorilor romani si bulgari pe piata muncii, dupa aderarea tarilor lor la UE, la 1 ianuarie 2007, relateaza agentia de presa Focus, citata de BBC. Anuntul a fost facut in timpul vizitei unor inalti oficiali francezi la Varsovia. Ministrul francez al Afacerilor Europene, Catherine Colonna, a precizat ca va fi aplicata o metoda de deschidere progresiva a pietei muncii, stabilita pe baza unui dialog cu partenerii sociali. Ambasadorul Frantei la Sofia, Yves Saint Geours, a declarat ca partenerii sociali au acceptat ideea fara nicio obiectie.

Din mai 2006, Franta a permis cetatenilor din opt foste state comuniste care au aderat la UE in mai 2004 accesul nerestrictionat la 61 de tipuri de meserii din mai multe sectoare ale economiei. Romanii si bulgarii vor fi supusi aceluiasi regim si vor avea acces pe piata muncii din Franta, incepand de la 1 ianuarie 2007, fara o perioada de tranzitie de doi ani care a fost impusa celor opt state foste comuniste. Seful diplomatiei franceze a declarat ca sosirea cetatenilor din Europa de Est nu reprezinta o amenintare pentru Franta. Ministrul francez de Externe a precizat ca "instalatorul polonez" a fost in realitate un truc electoral pentru cei care au dorit respingerea Constitutiei Europene.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.