Verdictul in cazul Monei Musca ramane ca a facut politie politica, potrivit deciziei de ieri a Colegiului CNSAS, care a respins contestatia fostei deputate PNL, potrivit unor surse din Colegiu

Verdictul in cazul Monei Musca a ramas neschimbat in urma unui vot care a consemnat doua abtineri si niciun vot in favoarea fostei deputate liberale. In acesta situatie, Musca mai are o cale de atac, printr-o actiune in instanta. La conferinta de presa sustinuta ieri, deputatul independent Mona Musca a afirmat ca "CNSAS a incalcat legea pentru ca nu o intelege sau pentru refuza s-o aplice". In al doilea rand, Musca a precizat ca "deconspirarea fostei securitatii este, de fapt, un proces partinic partidelor politice, fiind un instrument politic pentru eliminarea adversarului politic".

Interesele politice s-au dovedit din nou mai puternice decat legea si s-a creat un precedent periculos, care va avea consecinte si in viitor, a afirmat Mona Musca. In final, Musca a avertizat: "Cei care vor sa ma elimine din viata publica, nu vor reusi! Voi continua in justitie, nu voi renunta la proiectele mele si la activitatea parlamentara de pana acum". Constantin Ticu Dumitrescu, membru CNSAS, a declarat, marti, ca si-a felicitat colegii pentru votul dat la contestatia Monei Musca, sugerand ca si el s-a pronuntat pentru mentinerea verdictului initial al Colegiului, care a stabilit colaborarea cu Securitatea ca politie politica.

Fostul sef al Centrului de Informatii Externe (CIE), Liviu Turcu, a declarat, luni seara, la Antena 3, ca evidenta principalei activitati pe care a desfasutat-o Mona Musca "nu este in prezent in posesia CNSAS" pentru ca documentele "imprastiate la diferite structuri" scapa "printre crapaturi".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.