Toyota Motor Corp., al doilea producator de automobile din lume, a dat astazi publicitatii rezultatele sale financiare, acestea fiind semnificativ mai bune comparativ cu cele din perioada similara a anului 2005. Astfel, Toyota a mai facut un pas spre detronarea General Motors (GM), a carui suprematie in industria auto mondiala dateaza inca dinainte de al doilea razboi mondial.

Constructorul auto japonez Toyota a inregistrat o crestere a profitului de 34% in perioada iulie - septembrie 2006 (al doilea trimestru fiscal al companiei), acesta ridicandu-se la 3,45 miliarde de dolari (405,7 miliarde yeni). Compania si-a imbunatait prognoza pentru acest an, estimand la finalul anului fiscal un profit de 1.550 miliarde yeni (13,14 miliarde de dolari), comparativ cu estimarea precedenta de 1.310 miliarde yeni.

Toyota a vandut in perioada mentionata 2,1 milioane de unitati, in crestere cu noua procente comparativ cu perioada similara din 2005, pentru intreg anul fiscal fiind estimate vanzari de 4,2 milioane de unitati - un record pentru companie.

Rezultatele Toyota vin in contrast cu cele inregistrate de principalii sai competitori americani, General Motors si Ford. Astfel, GM - inca liderul mondial al industriei auto, a raportat o pierdere de 115 milioane de dolari, cauzata in principal de ofertele de pensionare facute angajatilor sai in incercarea de a reduce numarul acestora. In acelasi timp, Ford a inregistrat cea mai severa pierdere din ultimii 14 ani, afisand 5,8 miliarde de dolari pierderi totale in ultimul trimestru.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.