Comisarul desemnat al Romaniei si-a inceput ieri activitatea la Bruxelles, pregatindu-se pentru audierile din Parlamentul European si sortind CV-uri pentru cabinetul sau

Orban a trimis ieri Parlamentului raspunsurile la chestionarul cu intrebari generale referitoare la experienta sa profesionala, activitatile desfasurate anterior (pentru a se descoperi eventualele conflicte de interese), dar si despre teme politice de pe agenda Uniunii Europene. Comisarul desemnat trebuie sa isi prezinte, prin acest chestionar general, opinia asupra viitorului Constitutiei Europene sau a relatiilor dintre Comisia Europeana si Parlament, ca si propunerile sale pentru imbunatatirea activitatii comisiei.

Tot ieri, Comisia de Cultura si Educatie a Parlamentului European, care il va audia pe Orban, trebuia sa finalizeze chestionarul specific scris, format din cinci intrebari din domeniul pe care il va gestiona comisarul roman: multilingvismul. Nu este exclus insa ca Orban sa poarte un dialog, in cadrul audierilor, si cu membrii altor comisii parlamentare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.