Ministerul Economiei si Comertului (MEC) intentioneaza sa anuleze datoriile bugetare ale Daewoo Automobile Romania prin trecerea in domeniul privat al statului a activelor uzinei auto. Activele vor fi preluate, potrivit unor surse oficiale citate de Mediafax, de o noua societate care va fi privatizata.

In urma cu doua saptamani, Automobile Craiova a informat Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI) ca, in urma controlului efectuat de Directia Regionala Vamala Craiova asupra Daewoo, s-au luat masuri asiguratorii, inclusiv interdictia in vama si sechestru pe bunurile si conturile fabricii. In document se arata ca Daewoo Automobile Romania are de rambursat la buget suma de 2,6 miliarde lei (751,6 milioane euro). Potrivit aceleiasi surse, conducerea Automobile Craiova a cerut lamuriri pentru rezolvarea situatiei, amintind ca directorii coreeni ai Daewoo au fost eliberati de raspundere prin preluarea de catre statul roman a pachetului majoritar de actiuni.

Solutia pare sa fi venit de la ministrul Economiei si Comertului, potrivit caruia datoria mentionata in procesul-verbal de control al Directiei Regionale Vamale Craiova nu constituie un impediment pentru finalizarea preluarii pachetului majoritar de actiuni al Daewoo. In acest sens, el a declarat ca intentioneaza sa propuna Guvernului o strategie de privatizare a fabricii de automobile de la Craiova care sa contina si masuri de anulare a datoriilor. Obligatiile Daewoo fata de ANAF ar urma sa fie stinse prin procedura de dare in plata a activelor uzinei si trecerea acestor bunuri imobile in domeniul privat al statului si administrarea MEC.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.