Acesta a declarat ca a ajuns la o intelegere cu procurorii * Potrivit unor surse judiciare, aceasta consta in faptul ca s-a angajat sa se prezinte la Parchet ori de cate ori va fi citat * Procurorii analizau posibilitatea de a emite o ordonanta de retinere pe numele lui Iliescu daca nu se prezenta ieri la audieri

Ion Iliescu s-a prezentat, ieri, la Parchetul Militar, pentru a fi audiat de procurori, in calitate de invinuit, in dosarul mineriadei din 13-15 iunie. Potrivit unor surse judiciare, procurorii analizau posibilitatea de a emite o ordonanta de retinere pe numele fostului sef al statului daca acesta nu s-ar fi prezentat ieri la audieri. Si asta pentru ca Iliescu nu s-a mai prezentat la audieri din luna mai, invocand diverse motive.

Dupa aproximativ doua ore, Iliescu a parasit sediul Parchetului, fara a face prea multe declaratii. Intrebat fiind de jurnalisti daca i-a fost prezentat materialul de urmarire penala, el a negat acest lucru. De altfel, fostul sef al statului nu a dorit sa faca prea multe declaratii. Cum a iesit din Parchetul General, Iliescu s-a urcat direct in masina, ofiterii SPP care-l escortau deschizand drumul printre ziaristii care doreau sa-i adreseze intrebari.

In schimb, Iliescu a declarat ieri dupa-amiaza, la Senat, ca a incheiat o intelegere cu reprezentantii Parchetului Militar, insa nu poate sa dezvaluie in ce consta aceasta. "Am incheiat o intelegere si o vom urmari impreuna. Nu discutam, nu au voie sa spuna nimic cata vreme se desfasoara cercetarea. Nu cereti alte lamuriri", a afirmat senatorul PSD, citat de Rompres. El a reiterat ideea ca nu a primit "lamuriri" de la Parchet in ce priveste acuzatiile ce i se aduc. Potrivit unor surse judiciare, intelegerea cu procurorii consta in faptul ca Ion Iliescu s-a angajat sa vina la audieri de cate ori va fi citat.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.