Mona Musca reafirma ca va apela la justitie daca Colegiul Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) nu va aplica legea in ceea ce o priveste. "Este de datoria lor sa aplice legea. Daca nu, voi merge in justitie, fara nici un fel de mila pentru cei care nu aplica in mod corect legea", a declarat, la Timisoara, Musca.

Ea s-a aflat la sfarsitul acestei saptamani in orasul de pe Bega, unde a participat la un simpozion jubiliar care a marcat 50 de ani de la infiintarea Catedrei de Literatura Romana si Comparata in cadrul Universitatii de Vest. Mona Musca a spus ca nu mai doreste sa revina in cadrul Societatii Timisoara. "Societatea Timisoara a trebuit sa actioneze conform statutului. Nu voi mai incerca sa devin membru, dar voi ramane totdeauna un sustinator al Societatii Timisoara si al idealurilor ei", a subliniat ea.

In luna august, presedintele Societatii Timisoara, Florian Mihalcea, a anuntat ca toate titlurile si premiile acordate deputatului Mona Musca ii vor fi retrase deoarece "nu a dat dovada de sinceritate in ceea ce priveste colaborarea sa cu fosta Securitate".

Mona Musca a contestat decizia CNSAS de colaborare cu fosta securitate, sustinand ca nu exista niciun element de politie politica dosarul sau. Colegiul CNSAS ar putea oferi maine un raspuns in legatura cu contestatia depusa de catre deputatul independent Mona Musca, au precizat surse din cadrul Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS). Membrii Colegiului analizeaza stenograma audierilor de saptamana, avand in vedere ca o parte dintre ei au lipsit in momentul sustinerii contestatiei de catre Mona Musca. De asemenea, in acest interval vor fi analizate documentele si probatoriul referitoare la deputatul independent.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.