Pasaportul fals al lui Omar Hayssam, in care figureaza poza sirianului dar titularul este un buzoian, nu putea fi folosit de catre disparutul acuzat de terorism, intrucat in momentul fugii din Romania, documentul se afla deja in posesia autoritatilor romane, au declarat surse judiciare. In editia de vineri a cotidianului Evenimentul zilei a fost publicat un material despre pasaportul fals al lui Omar Hayssam, in care se spunea ca acest document, fabricat prin inlocuirea pozei titularului cu cea a sirianul, s-ar afla asupra fugarului.

Acest act exista, dar nu se afla la Omar, ci la autoritatile buzoiene, si nu a fost folosit de sirian pentru a fugi din Romania. Posesorul pasaportului este buzoianul Sorinel Ciulin, actul are seria 000589110, a fost eliberat in aprilie 1996 si prelungit pana in aprilie 20006, astfel incat, oricum, nu putea fi folosit de Hayssam in ziua fugii, la sfarsitul lunii iunie, deoarece pasaportul expirase deja.

Surse judiciare au declarat pentru agentia NewsIn ca pasaportul a fost predat autoritatilor inca de pe cand Omar Hayssam se afla in inchisoare, de catre un informator al politiei. Parchetul General a confirmat pentru agentia NewsIn existenta unui pasaport fals care s-a aflat, pina in luna septembrie, in posesia procurorilor de la Parchetul General, unde se investigheaza disparitia lui Omar Hayssam. Actul a fost trimis la Inspectoratul General de Politie (IGP), deoarece ancheta a dovedit ca nu a fost folosit de Omar Hayssam. "Este vorba de un fals grosolan care nici nu putea produce consecinte, din cauza evidentei falsului. Nu a fost falsificat la directia de pasapoarte", a declarat Robert Cazanciuc, pentru agentia NewsIn, spunand ca el a fost trimis la IGP pentru expertizare.

Politia a facut verificari in legatura cu pasaportul fals al lui Omar Hayssam, "un document falsificat in mod grosolan care nu putea produce consecinte", cum il descrie Robert Cazanciuc, purtatorul de cuvant al Parchetului General, in declaratia acordata vineri agentiei NewsIn.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.