Mister. De ce premierul Tariceanu a negat ca a vorbit cu Varujan Vosganian si de ce Varujan Vosganian a dezvaluit abia acum din culisele intalnirii de joi seara cu premierul?

Dupa revenirea lui Varujan Vosganian de la Bruxelles, cand toata presa il cauta pentru o explicatie in legatura cu informatiile lansate de Liviu Turcu, premierul sustinea ca nici macar el nu a vorbit cu Vosganian. In realitate, cei doi s-au intalnit la Guvern.

Filmul zilei in care Varujan Vosganian a facut "excursia" la Bruxelles pentru a discuta despre nominalizarea sa in postul de comisar european este relatat in variante diferite de acesta si de premierul Calin Popescu Tariceanu. Vosganian a dezvaluit, miercuri seara, la Antena 3, in cadrul emisiunii "Stirea zilei", ca a avut o discutie de doua ore cu premierul, dupa intoarcerea de la Bruxelles. La 26 octombrie, in jurul orei 20:00, a fost asteptat la aeroport de o masina trimisa de premier, care l-a dus direct la Palatul Victoria, a povestit Vosganian. "Cand m-am intors la aeroport, a fost singurul moment in care am fost deprimat, si Calin mi-a trimis o masina la aeroport sa ma ia, si m-a chemat la Cabinet, la Guvern, unde mi-a spus 'stai linistit, ca noi avem incredere in tine>>", a marturisit fostul trimis roman la Bruxelles.

Declaratia a fost completata cu amanuntul ca discutia de atunci a durat pana aproape de ora 22:00, ora la care premierul a plecat tot la Antena 3, pentru a participa la emisiunea "Sinteza zilei". La acea emisiune insa, surpriza, Tariceanu declara senin ca nu a vorbit cu Vosganian si ca nici macar nu stie daca acesta a aflat sau nu de acuzatia ca ar fi colaborat cu Securitatea.

"Revenim la chestiunea cu Varujan. Nu am vorbit cu Varujan Vosganian despre acest subiect, pentru ca nu am dubii in aceasta privinta", sustinea atunci premierul. La intrebarea realizatorului daca a fost sunat de senator, Tariceanu a spus: "Nu, nu m-a sunat, pentru ca nu stiu daca a aflat. Probabil a aflat cand a venit la Bucuresti, in aceasta seara".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.